Contacteer ons
+32 9 335 92 35

Updates

Test hoe mobielvriendelijk jouw website is

Lara Deraes - 06/06/2016


De Mobile Website Speed Testing Tool, zo heet de nieuwste tool van Google. Een hele mondvol, maar gelukkig is de tool zelf wél compact en handig. In een oogwenk kom je te weten hoe mobielvriendelijk jouw website is. Daarnaast vertelt de tool je ook hoe snel je website laadt op smartphones én desktops. Met dit hulpmiddel wil Google KMO’s op weg helpen om hun online aanwezigheid te verbeteren.

 

In een KMO heeft vaak niet iedereen de kennis om met complexe tools aan de slag te gaan. Deze website daarentegen is erg simpel: Je voert de URL van je website in en enkele seconden later ken je het resultaat al. Je krijgt een score op honderd voor de mobielvriendelijkheid en de snelheid van je website op smartphones en desktops. Zo weet je meteen hoe goed of slecht je ervoor staat.
Resultaten mobielvriendelijkheid en laadtijden Websauce

Websauce scoort – niet toevallig – goed tot vrij goed op alle onderdelen. Als aanvulling op dit eenvoudige overzicht kan je ook een uitgebreider rapport downloaden. Het verslag, dat overigens helemaal gratis is, bevat de pijnpunten van je website en hoe je die moet aanpakken. Sinds de befaamde Mobilegeddon is een mobielvriendelijke site belangrijker dan ooit. Deze tool helpt je dan ook om de eerste stappen te zetten naar een gebruiksvriendelijkere website. Test het zeker zelf eens uit!


Je website optimaliseren, daar weten wij alles van. Spring dus eens binnen voor een babbel als je graag jouw website naar een hoger niveau wilt tillen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone